ГоловнаЕкономікаФінанси

Голова Львівської облради звинуватив уряд у затримці фінансування регіонів

Ганущин закликав голів місцевих рад публічно висловлюватися з цього приводу.

Голова Львівської облради звинуватив уряд у затримці фінансування регіонів
Львівська обласна рада. Прийом громадян

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що отримав від Державної казначейської служби лист з проханням призупинити проведення видатків і не вводити платіжні доручення в картотеку неоплачених платіжних документів.

Про це він написав у фейсбуці.

"Уряд намагається забрати у місцевих бюджетів області 274 млн гривень", - написав Ганущин.

Ганущин також опублікував копію листа Держказначейства.

"Підкреслюю, що мова йде про субвенції на соціально-економічний розвиток у розмірі 5 млрд, які з такою «помпою» передавали до місцевих бюджетів ще кілька днів тому ... Закликаю всіх місцевих рад і голів місцевих рад публічно висловлюватися з приводу таких незаконних дій службовців Мінфіну і Казначейства, а також ініціювати зустріч Асоціацій місцевих рад з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком та Міністром фінансів Оксаною Маркаровою. Нехай дадуть публічні відповіді в чому справа і виправляють ситуацію!", - додав глава облради.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий Кабмін не розблокував 7,5 млрд гривень для регіонів, які містяться в Державному фонді регіонального розвитку. В Офісі президента говорили, що фінансування регіонів заблоковано у зв'язку з корупційними ризиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram