ГоловнаПолітика

У Антикорупційний суд спрямовано другий обвинувальний акт

Під суд пішов начальник домоуправління в Яворові.

У Антикорупційний суд спрямовано другий обвинувальний акт
Фото: facebook/Вищий антикорупційний суд

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно начальника домоуправління №1 Яворівської квартирно-експлуатаційної частини Міністерства оборони Олега Щудлюка. Разом зі звинуваченням у суд направлено угоду про визнання провини.

Про це повідомила пресслужба САП.

За даними слідства, в 2014 році чиновник з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, використовуючи владу всупереч інтересам служби, незаконно перерахував на її рахунок грошові кошти державного бюджету на загальну суму 1,18 млн грн за послуги оренди газових котелень, які не надавалися.

Обвинуваченому закидають ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання владою.

У липні 2019 року Щудлюк у коментарі Zaxid.net говорив, що виконував розпорядження начальника КЕЧ.

"Бригада в нашому військовому містечку залишилася без тепла, оскільки котельня застаріла і не працювала. Федір Савицький розпорядився, щоб я уклав договір з приватною організацією на встановлення сучасних газових котелень. Сам керівник КЕЧ не міг укласти договір, оскільки це бюджетна організація, і це зробив я, тому що домоуправління - госпрозрахункова організація і має на це право. Це був 2014 рік, і до нас з'їхалися багато військових. Приміщення, в яких їх розмістили, треба було якось обігрівати і подавати теплу воду. А вже потім були юристи військової прокуратури, і вони кажуть, що це незаконно", - пояснив Щудлюк.

Нагадаємо, це другий обвинувальний акт, переданий у ВАКС після початку роботи суду. Перший був спрямований напередодні і стосувався колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного і проектного Інституту титану Андрія Рачкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram