ГоловнаЕкономікаБізнес

Київрада проголосувала за продаж парковок на "ProZorro.Продажі"

Попередні договори з ФОП скасують і виставлять на прозорий конкурс.

Київрада проголосувала за продаж парковок на "ProZorro.Продажі"

Київська міська рада 5 березня підтримала проект про продаж прав на облаштування паркомісць через "ProZorro.Продажі".

За нього проголосували 64 депутати.

Це рамкове рішення, правила щодо організації парковок повинні бути розроблені впродовж трьох місяців. Усі попередні договори з ФОП на продаж майданчиків скасують, а вільні адреси виставлять на прозорий конкурс, де, як очікують, їх продадуть за вигідними для міста цінами.

"Зараз парковки створюють фактично нелегально через так звані попередні договори, які є нікчемними з юридичного погляду. Їх підписували, як ми розуміємо, навіть заднім числом, після чого туди заїжджали якісь люди, які оперували цими майданчиками", - заявив на засіданні Київради перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Автор проекту - Ольга Балицька - раніше говорила, що нинішні правила дозволяють КП "Київтранспарксервіс" віддавати паркувальні майданчики кому завгодно за будь-яку ціну і на будь-який термін. "Існує ціла низка ділянок у місті Києві, які паркувальними майданчиками не є, але за якимись сумнівними договорами вони передаються і там паркуються автомобілі", - заявила вона на попередньому засіданні Київради.

Нагадаємо, в квітні 2019 року в Києві стартує реалізація закону, що розширює можливості боротьби з порушниками правил паркування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram