ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман визначив для місцевої влади орієнтир для ціни на тепло

Прем'єр не задоволений дорогими калоріями в Луцьку, Кропивницькому, Чернігові.

Гройсман визначив для місцевої влади орієнтир для ціни на тепло
Фото: Влад Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман висунув місцевим органам влади низку вимог до забезпечення населення централізованим теплопостачанням і до формування тарифів.

"Ціна на газ для теплопостачальних організацій однакова. Але коли ми дивимося на тарифи на тепло, то в нас є різниця серйозна у вартості тепла в одних містах і в інших", - сказав голова уряду на селекторній нараді у вівторок. Як приклад він повідомив, що в Івано-Франківську 1 Гкал тепла коштує 1312 грн, в Житомирі - 1389 грн, Маріуполі - 1303 грн, Вінниці - 1375 грн, Києві - 1317 грн, але в той самий час у Луцьку - 1847 грн, в Кропивницькому - 1852 грн, Чернігові - 1737 грн.

Гройсман визнав, що ціна тепла і води не може бути однаковою через різні технологій виробництва, але він вважає, що різниця не повинна сягати 30-40%.

"І тут виникає питання: а що зробили місцеві керівники, адже більшість ТКЕ належить муніципалітетам", - сказав прем'єр.

Гройсман вважає, що керівники місцевих органів повинні взятися за модернізацію й енергоефективність, що, на його думку, дозволить знизити ціну на тепло. "Чотири позиції повинні бути щодня перед Вами на столі як план дій. Це енергомодернізація, енергоефективність і приведення ціни тепла при сьогоднішній ціні на газ менш ніж 1400 гривень/Гкал. Це реально", - сказав він.

Також прем'єр додав, що хоче отримати від місцевої влади план установлення лічильників тепла, і попросив поліпшити умови для громадян у Центрах обслуговування клієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram