ГоловнаКультура

Держкомтелерадіо заборонив ввезення ще 5 книг російських видавництв

У книгах бізнес-спрямованості як приклади або в оформленні зображені символи країни-агресора.

Держкомтелерадіо заборонив ввезення ще 5 книг російських видавництв

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) заборонив ввезення в країну з РФ п'яти книг через пропаганду держави-агресора. Про це сьогодні повідомила прес-служба відомства.

Ознаки пропаганди держави-агресора знайдені в книгах московських видавництв "Паблішер", ТОВ "Видавництво "Добра книга", ТОВ "Клевер-Медіа-Груп" і ТОВ "Манн, Іванов і Фербер".

Зокрема, не буде поширюватися в Україні дитяча книга Євгенії Попової і Лілу Рамі "Знайди і покажи. Ким я стану?", в якій окремі розділи присвячені пропаганді російських силових структур і військових професій.

Також не видано дозвіл на ввезення з території РФ книги Максима Дорофєєва "Джедайські техніки", в якій автор використовує для прикладів креативного і швидкого мислення символи комуністичної епохи. Подібні приклади "життя-подвиг" наводить у своїй книзі "Бізнес - це психологія" і Марина Мелія.

Не надано дозвіл на ввезення російських перекладів книг Френсіса Реймонда "Історія бізнесу. День за днем" і Джолайн Годфрі "Як навчити дитину спілкуватися з грошима", оскільки видавець використовував в оформленні видань символіку держави-агресора.

На цей момент у переліку заборонених для ввезення в Україну книг 211 видань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram