Додаток 6

Звертаємось до Вас, мабуть, останній раз. Вже п'ять місяців чиновники Міністерства оборони України на чолі з Міністром оборони, Єжелем М.Б. роблять все можливе й неможливе для того, щоб викинути єдине державне підприємство Міністерства оборони «Білоцерківський військовий торг» з харчування військовослужбовців.

Наше підприємство єдине підприємство, яке нагороджене міжнародним сертифікатом якості в галузі обслуговування військовослужбовців. Солдати задоволені, їх харчують «як дома». Але, є Міністр оборони, який теж хоче бути причетний до харчування солдат, вірніше, до коштів за харчування. Введені через суд новостворені приватні фірми - «Оптукрпром ВР» та TOB «Провідна продовольча компанія ЗС», є прямим доказом.

Кошти за ще не надані послуги TOB «Провідна продовольча компанія ЗС» окремою Постановою Кабінету Міністрів України № 1145 від 13.12.10р. Міністерство оборони зобов'язане сплатити наперед аж за цілий квартал - по 31 березня включно, тоді як ДП МОУ "Білоцерківський військовий торг" і раніше оплачували послуги не частіше одного разу в місяці наступному за тим, в якому було надано послуги з харчування, та й то частково. Скільки коштує така Постанова?

До речі, Закону «Про внесення змін до розділу XI «Прикінцеві положення» Закону «Про здійснення державних закупівель» (щодо забезпечення безперебійного харчування у збройних силах та навчальних закладах) від 11.01.2011р.,прийнятого Кабміном та затвердженого Президентом, акту звірки про заборгованість 31,4 млн. грн.. станом на 31.12.2010р. (підписаного чиновниками Міністерства оборони) зовсім недостатньо для того, щоб оплатити вже надані Білоцерківським військторгом послуги. Чотири місяці не виплачується заробітна плата працівникам (це переважно жінки з дітками) - це понад 5 000 000 грн., в судовому провадженні знаходиться справа про несплату внесків до Пенсійного фонду України (близько 700 000 грн. щомісячно), заборгованість постачальникам продуктів харчування становить понад 17 000 000 грн., заборгованість перед іншими фондами становить близько 1 600 000 грн. Під загрозою зриву проведення військторгом відкритих торгів по закупівлі товарів для харчування на 2011 рік .

08.02.2011р. Міністр оборони України проводить нараду, на якій відбувається перерозподіл військових частин, які в даний час харчує Державне підприємство Міністерства оборони «Білоцерківський військовий торг», між вказаними комерційними фірмами. Правові підстави та норми Міністру оборони для цього не потрібні ніякі - «сам собі хазяїн». На цій нараді Єжель М.Б. постановив, що харчуватимуть тільки дві вище вказані його приватні компанії. І все! Чи це не корупція??? Якщо всі мовчать, то ...

Так, приватне підприємство «Івала» припиняє харчування солдат. Вечері у 15 тис. солдат не буде. Довели її - борг МОУ складає 75 млн. грн.! Довели - і викинули! Але ж Білоцерківський військторг - державне підприємство?! Опора держави! Державне підприємство не має права просто кинути солдат.

Ще вчора - прибуткове державне підприємство - основний платник податків в м. Біла Церква (близько 15 млн. грн.. в рік) надає роботу 1562 працівнику і гарантує соціальні пільги. Задоволені харчуванням солдати. Впевнені в своїх ситих підлеглих командири. Чи не це потрібно Державі для стабільності та міцності? До кого потрібно звертатися в Україні, щоб зберегти працююче підприємство?

командири. Чи не це потрібно Державі для стабільності та міцності? До кого потрібно звертатися в Україні, щоб зберегти працююче підприємство?

Що треба робити людям, щоб зберегти роботу та мати надію на майбутнє для своїх родин? Почати голодування? Бастувати? Чи вдатися до більш дієвого -самозпалювання? Що треба робити людям, щоб їм повернули зароблене? Щоб їх не лишали без роботи?

Коррупция-СТОП! Коррупция-СТОП! , Факты. Запросы. Документы
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram