ГоловнаБлогиБлог Ярослава Дубневича

Коли війна стосується кожного

Щодо ініціативи волонтерів фонду «Повернись живим» та ГО «Народний тил» із закликом пожертвувати на армію частину задекларованих статків високопосадовців зазначу наступне: акція дуже правильна, і тільки завдяки допомозі якомога більшого числа жертводавців ми зможемо ефективно протистояти московському агресору. Особливо, це стосується тих, хто може це робити, тобто людей багатих.

Фото: EPA/UPG

Так, ми з братом Богданом не бідні люди, такими прийшли в політику і ніколи цього не приховували. Ми йшли в політику як успішні бізнесмени з державницькою позицією змінювати країну та допомагати людям.

Ми ніколи не стояли осторонь у питаннях благодійності, на яку завжди даємо значну частину чесно зароблених грошей. Нами створений благодійний фонд, який успішно працює уже більше п’яти років.

Проте, питання допомоги нашим військовим особисто для мене не є частиною благодійництва – це обов’язок. Патріотичний обов’язок кожного долучитись до протистояння з ворогом. Тому, коли почалась війна ми з братом активно включились до процесу відновлення боєздатності армії. Особисто доставляли на передову закуплені нами бронежилети, шоломи, форму, берці, тепловізори, автомобілі, долучались до ремонту та відновлення військової техніки. Постійно тримаємо зв'язок з нашими вояками, та стараємось оперативно реагувати на необхідні потреби.

Ми допомагали, допомагаємо і ніколи не відмовимося від допомоги нашим військовим, але робимо це не заради політичного піару чи власної популярності, тому навіть не хочеться називати жодні цифри перераховувати кількості, хоча більшість з них можна перевірити у відкритих волонтерських звітах. 

До речі, вся ця допомога стала можливою завдяки співпраці з невтомними волонтерами, без участі яких, напевно, армія не витримала наступу ворога. Найбільша подяка, звичайно, нашій Львівській Народній Самообороні, волонтери якої здійснили вже більше 25-ти поїздок на передову і продовжують повністю віддавати себе допомозі нашим захисникам.

Враховуючи, що війна ще не закінчилася, хочу також поділитись планами на найближче майбутнє, на чому ми плануємо акцентувати увагу в допомозі нашим героям та в боротьбі з російськими окупантами. Дякувати Богу, покращилося матеріально-технічне забезпечення військових, служба в зоні АТО перейшла на контрактну форму, проте з фронту повернулось багато учасників бойових дій, допомога яким є вкрай потрібною. У першу чергу це психологічна реабілітація, забезпечення роботою та житлом. 

Остатня поїздка на Схід в зону АТО показала, що є велика необхідність в інформаційній війні, яку на жаль поки що ми програємо. Місцеві жителі не отримують об’єктивної інформації та піддаються впливу проросійській пропаганді. 

Тому пора відвойовувати інформаційний простір та наповнювати його правдою. Для того прикладемо максимум зусиль, щоб на всьому Сході в ближчому часі повноцінно запрацювало українське радіо. Початок вже є, техніка та ретранслятори частково закуплені, мовлення розпочато. Для цього також вже налагодили співпрацю з місцевими волонтерами, з якими маємо позитивний досвід спільної роботи по агітаційному потягу із Заходу на Схід та Сходу на Захід. Незабаром ми підтримаємо ще такий потяг на Південь України. Це, до речі, також дуже важливий напрямок роботи по об’єднанню українців.

Отже, планів багато і не зважаючи на скептицизм багатьох – головне не опускати руки. Боротьба продовжується!

Ярослав Дубневич Ярослав Дубневич , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram