ГоловнаСвіт

Білий дім закликав Палату представників поспішити з ухваленням допомоги Україні

"Ціна зволікання зростає щодня".

Білий дім закликав Палату представників поспішити з ухваленням допомоги Україні
Фото: EPA/UPG

Адміністрація Білого дому привітала рішення Сенату США щодо ухвалення законопроєкту з допомогою Україні, Ізраїлю та іншим країнам і закликала Палату представників не гаяти часу, оскільки ціна зволікання зростає щодня.

З такою заявою виступила у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає Укрінформ.

"Ми аплодуємо двопартійній коаліції сенаторів, яка зібралися сьогодні зранку, щоб ухвалити угоду про додаткове фінансування на захист інтересів національної безпеки Америки. Цей законопроєкт дозволить українському народові оборонятися від атак Росії",- наголосила вона.

Жан-П’єр також підкреслила, що законопроєкт "забезпечить Ізраїль усім необхідним для захисту його народу від терористів ХАМАС". Крім того, ініціатива дозволить надати гуманітарну допомогу вразливим людям в усьому світі, зокрема цивільним палестинським жителям у Газі, які не мають нічого спільного з ХАМАС.

У цьому зв’язку вона  зауважила, що президент США Джо Байден закликає Палату представників негайно ухвалити та передати йому на підпис цей документ. 

  • Сенат США у фінальному голосуванні в середу підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у $95 мільярдів, $60 млрд з яких - для Києва. Прем'єр-міністр Українии Денис Шмигаль згодом пояснив, що основна частина суми (50 млрд доларів) – це оборонна підтримка.
  • Напередодні Сенат проголосував за завершення дебатів щодо тексту пакетного законопроєкту, до якого входять кошти на підтримку України. Проте Дональд Трамп перед голосуванням висловився і проти продовження допомоги іншим країнам з боку США, окрім як у вигляді позики.
  • Поки невідомо, чи погодяться республіканці підтримати проєкт у Палаті представників, де вони мають більшість. Спікер Джонсон уже сигналізував, що проти цього. Він вважає, що спочатку треба вирішити власне питання кордону, а вже тоді допомагати іншим. 
  • Законопроєкт винятково про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню без включення питання південного кордону створили після провалу великого законопроєкту в Сенаті.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram