ГоловнаСвіт

Павлюк: Росіяни не зможуть і не будуть вільно ходити українськими морями

Головне завдання української армії – повне відновлення територіальної цілісності в межах кордонів 1991 року. 

Павлюк: Росіяни не зможуть і не будуть вільно ходити українськими морями
Олександр Павлюк
Фото: Telegram/Олександр Павлюк

Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк заявив, що знищення великого десантного корабля "Цезар Куніков" показує, що російський флот не зможе вільно ходити в українських територіальних водах.

Про це він написав у Telegram.

Павлюк наголосив, що головне завдання української армії – повне відновлення територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів 1991 року. 

"Знищення Збройними Силами України спільно з Головним управлінням розвідки Міноборони російського ВДК «Цезар Куніков» - чергове підтвердження того, що ворог не може безкарно ходити українськими територіальними водами. Не може і не буде!", - додав він.

"Цезар Куніков"

Великий десантний корабель "Цезар Куніков" – одне з російських суден проєкту 755. Крім нього, в росіян було ще три такі кораблі в складі Чорноморського флоту. Сили оборони пошкодили його ще навесні 2022 в порту Бердянська, але судно вдалося відновити.

До нападу на Україну, "цезар" брав участь в агресії проти Сирії та Грузії. Він був одним із двох ВДК, що брали участь у грузинсько-російському бої в Чорному морі в 2008 році.

  • Україна неодноразово наголошувала, що всі російські військові об'єкти на окупованих територіях є законними цілями.
  • На рахунку захисників – уже більше третини Чорноморського флоту РФ. Станом на 6 лютого Сили оборони вивели з ладу 24 російські кораблі і підводний човен. 
  • Для атаки на ворожий флот використовували, зокрема, морські дрони. Наразі Україна має на озброєнні декілька типів таких безпілотників. СБУ проводить операції з дронами "Морський малюк" і "Мамай", а ГУР повідомляло про використання MAGURA.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram