ГоловнаСвіт

Росія відмовила в проміжній посадці німецькому літаку з евакуйованими з Китаю

На борту перебувало 108 громадян ФРН, 34 китайці, один болгарин і один громадянин США.

Росія відмовила в проміжній посадці німецькому літаку з евакуйованими з Китаю
Фото: twitter.com/Team_Luftwaffe

Москва відмовила в посадці німецькому літаку з громадянами Німеччини та інших країн, евакуйованими з китайського Уханя через спалах коронавірусу.

Про це повідомила міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер у суботу, 1 лютого, передає DW.

Москва послалася на "брак ресурсів" у своїх аеропортах, пояснила Крамп-Карренбауер, зазначивши, що Міноборони і МЗС ФРН має намір найближчим часом з'ясувати, чи були інші причини для відмови.

Літак бундесверу Airbus A310 з більш ніж 120 громадянами Німеччини та інших країн на борту вилетів з Уханя у Франкфурт-на-Майні 1 лютого. Спочатку він планував зробити зупинку в Москві. За словами глави Міноборони ФРН, Росія дала дозвіл на політ над своєю територією та обіцяла дозволити посадку в одному з аеропортів для дозаправлення і зміни екіпажу. У якому саме аеропорту планувалася посадка, не повідомляється. 

Після того, як стало відомо про відмову, літак був переспрямований у Гельсінкі, де здійснив посадку приблизно о 13.40 за місцевим часом. Після дозаправлення переліт до Франкфурта-на-Майні був продовжений. Після прибуття евакуйовані тимчасово будуть розміщені в казармах ВПС Німеччини в містечку Гермерсгайм. Повернення з Уханя було для всіх добровільним і проводиться з ініціативи МЗС Німеччини.

За інформацією видання Bild am Sonntag (BamS), серед евакуйованих - 108 громадян ФРН, 34 китайці, один болгарин і один громадянин США. Німецькі пілоти, які мали змінити колег у Москві, прилетіли до столиці РФ ще 30 січня. За його інформацією, німецькі спецслужби вважають відмову Росії "надуманою відмовкою".

Як повідомлялося, число країн, де зафіксовано випадки зараження коронавірусом, досягло 27, включаючи Китай. У Росії відомо про два випадки зараження. Загальна кількість хворих у світі перевищила 12 тисяч. 259 осіб померли.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram