ГоловнаСвіт

Глава дипломатії Євросоюзу вирушив до Ірану для обговорення ядерної угоди

Місія спрямована на "деескалацію напруженості".

Глава дипломатії Євросоюзу вирушив до Ірану для обговорення ядерної угоди
Жозеп Боррель
Фото: twitter.com/davidgonzal123

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вирушив до Ірану обговорювати ядерну угоду. Про це пише Немецкая волна.

Офіс Борреля повідомив, що він має зустрітися з президентом Ірану Хасаном Рухані і міністром закордонних справ Мохаммадом Джавад Заріфом і іншими офіційними особами.

Місія Борреля спрямована на "деескалацію напруженості і пошук можливостей для політичних рішень поточної кризи", говориться в заяві офісу європейського дипломата.

Нагадаємо, Угода про скорочення ядерного арсеналу Ірану, підписана Тегераном і шістьма державами в 2015 році, порушувалася, починаючи з 2018 року, після того, як США оголосили про вихід з договору і відновлення санкцій щодо Ірану.

Тегеран у свою чергу також почав відходити від своїх зобов'язань за угодою і оголосив, що перевищує ліміти по запасах збагаченого урану і за кількістю центрифуг. Прагнучи повернути Тегеран до повної реалізації угоди, Париж, Лондон і Берлін запустили механізм подання та розгляду скарг, що може привести до відновлення всіх санкцій ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram