ГоловнаСвіт

У Сирію увійшла колона турецької військової техніки, - ЗМІ

"Терпіння Анкари вичерпується через тривалу військову операцію".

У Сирію увійшла колона турецької військової техніки, - ЗМІ
Архивное фото
Фото: EPA\UPG

Близько 200 одиниць військової техніки з Туреччини увійшли на територію Сирії з ранку неділі. Про це повідомляє телеканал Al Arabiya.

За його даними, колони техніки рухаються в бік Ідліба і Алеппо.

На цьому тижні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляв, що терпіння Анкари вичерпується через тривалу військову операцію сирійських урядових сил в Ідлібі.

У Туреччині неодноразово підкреслювали, що військові дії в Сирії, які відновилися, провокують приплив нових біженців до кордонів Сирії і Туреччини.

У минулу п'ятницю Ердоган сказав, що Туреччина бажає стабільності в Сирії, і при необхідності не буде "ухилятися від будь-яких дій, в тому числі від використання військової сили".

Нагадаємо, 9 жовтня Туреччина почала військову операцію на території Сирії проти сил самооборони сирійських курдів (YPG), яких Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робочої партії (КРП). За два дні до цього, 7 жовтня, США оголосили про виведення своїх військових з прикордонних районів Туреччини і Сирії, тим самим відкривши Анкарі шлях до наступу.

16 жовтня Ердоган, виступаючи в парламенті, заявив, що наступальна операція завершиться тільки в тому випадку, "якщо курдські "терористи" складуть зброю і покинуть прикордонну територію".

Світова спільнота різко критикує дії Туреччини в Сирії і закликає припинити операцію. В Євросоюзі і США угруповання YPG також визнано терористичним, але очолюване ним об'єднання "Демократичні сили Сирії" (SDF) є важливим союзником Вашингтона в боротьбі з бойовиками "Ісламської держави".

За даними ООН, через турецькі операції в Сирії 130 тис. людей стали біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram