ГоловнаСвіт

У Туреччині врятували дворічну дівчинку, яка 28 годин провела під завалами

Кількість загиблих через землетрус зросла до 35 осіб.

Кількість загиблих у результаті землетрусу в Туреччині зросла до 35 осіб. Про це заявив віцепрезидент країни Фуат Октай, передає Anadolu.

За даними національного управління з надзвичайних ситуацій, з-під уламків будівель вдалося врятувати 45 осіб. Турецьке телебачення показало 35-річну Айзе Їлдіз і її 2-річну дочку Юсру, яких витягли з-під завалів розваленого багатоквартирного будинку в місті Елязиг. Вони 28 годин перебували під завалами, повідомляє Associated Press.

Для людей, які залишилися без даху над головою, встановили понад 9500 наметів, оскільки температура вночі опускається нижче 5 градусів морозу.

У МОЗ заявили, що 104 людини після землетрусу доставили в лікарню, 34 з них перебувають в реанімації, але не є в критичному стані.

Влада попередила людей наразі не повертатися в будинки.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 6,8 стався в турецькій провінції Елязиг 24 січня. Його епіцентр залягав на глибині 6,75 км в районі Сиврідже. Поштовхи відчували в різних районах Туреччини, а також в Ізраїлі, Іраку та Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прибув до постраждалого району наступного дня після землетрусу, скасувавши свою програму в Стамбулі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram