ГоловнаСвіт

У Мюнхені розпочався суд у справі племінника російського пропагандиста Кисельова

Його підозрюють у "плануванні участі" у війні на Донбасі.

У Мюнхені розпочався суд у справі племінника російського пропагандиста Кисельова
Дмитрий Киселев

Земельний суд у Мюнхені в середу, 27 лютого, почав процес щодо 48-річного племінника російського пропагандиста Дмитра Кисельова.

Про це повідомляє RTVI.

За версією слідства, обвинувачений "планував брати участь" у військових діях на сході України, щоб включити до складу Росії частину української території. При цьому сама участь у бойових діях на Донбасі предметом розглядів не є. Баварська прокуратура звинувачує Сергія Кисельова "в підготовці злочину, який загрожував державній безпеці, і в порушенні закону про контроль над зброєю".

У серпні 2014 року Кисельов проходив бойову підготовку в таборі в Санкт-Петербурзі, щоб воювати на боці бойовиків самопроголошеної "ДНР". Тоді він мав при собі автомат Калашникова і пістолет.

Німецька влада почала розслідування стосовно Кисельова наприкінці 2017 року. У травні 2018-го поліція отримала європейський ордер на його арешт. Його затримали в Болгарії і депортували до Німеччини. Відтоді він перебуває під вартою.

Телеканал OstWest з'ясував, що Сергій Кисельов має сан священика з 1994 року. Кілька років він служив у Казанському соборі на Червоній площі. До Німеччини Кисельов, імовірно, переїхав у 1996 році і почав служити в православних храмах у баварському Інгольштадті та сусідньому австрійському Зальцбурзі. На сайті Російської православної церкви за кордоном є його фотографії з бородою і в рясі.

Газета Welt написала, що на сторінці Кисельова в соцмережі "ВКонтакте" знайшла фото, на якому 12 чоловіків позують із прапорами "ДНР". Цей знімок зробили в Петербурзі.

Нагадаємо, в квітні 2016 року Кисельов розповів журналістам, що його племінник, який має німецьке громадянство, воював за "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram