ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено чотирьох військовослужбовців

Бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі поранено чотирьох військовослужбовців
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті четверо військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"26 лютого російські окупаційні війська 11 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, при цьому дев'ять разів застосовувалося озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Також бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ з бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення, в тому числі один з початку поточної доби", - йдеться в ранковому зведенні.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог двічі обстріляв українські опорні пункти з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі н.п. Верхньоторецьке, з мінометів калібру 120 мм - поблизу с. Лебединське.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили дев'ять обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил, тричі - з мінометів калібрів 120 і 82 мм, а також з озброєння бойових машин піхоти та стрілецької зброї - в районі н.п. Новолуганське, двічі - з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Попасної, з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі н.п. Хутір Вільний, з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів - поблизу с. Малинове, з мінометів калібрів 120 і 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі н.п. Лобачеве, з мінометів калібру 82 мм - біля с. Кримське.

"Підрозділи, які зазнали вогневого впливу противника, відповідали на ворожий вогонь застосуванням усіх наявних чергових вогневих засобів, не заборонених Мінськими домовленостями", - зазначили у штабі.

З початку поточної доби бойовики двічі обстріляли позиції ЗСУ - у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" з мінометів калібру 120 мм і ручних протитанкових гранатометів - у районі населеного пункту Водяне, зі стрілецької та снайперської зброї - поблизу села Гнутове.

Нагадаємо, раніше бойовики "ЛНР" заявили, що захопили в полон українського військового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram