ГоловнаСвіт

Екс-адвокат Трампа назвав президента США "расистом" і "шахраєм"

Дональд Трамп звинувачує Коена у брехні.

Екс-адвокат Трампа назвав президента США "расистом" і "шахраєм"
Майкл Коэн
Фото: EPA/UPG

Колишній адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен назвав свого екс-клієнта расистом, аферистом і шахраєм, повідомляє DW.

"Я свідчу, щоб забезпечити захист моєї сім'ї від загроз президента", - заявив Коен на слуханнях в наглядовому комітеті Палати представників Конгресу США в середу, 27 лютого.

За словами Коена, йому соромно за те, що він прикривав дії Трампа. Коен додав, що ще до президентства Трамп знав, що WikiLeaks під час виборчої кампанії 2016 оприлюднить дані з листування демократів, зокрема ті, що компрометують Гілларі Клінтон.

Коен також розповів, що Трамп ображав афроамериканців. Це було, коли Барак Обама був президентом США.

Перед виступом Коена в комітеті депутати-республіканці відзначили, що його заяви будуть недостовірними. Дональд Трамп також звинувачує свого екс-адвоката у брехні.

Нагадаємо, низку кримінальних справ було порушено стосовно Коена на початку 2018 року. У серпні минулого року він уклав угоду зі слідством і визнав свою провину. Його засудили до трьох років позбавлення волі. Коену інкримінували ухилення від сплати податків, а також виплату грошей за мовчання екс-порнозірці Стормі Деніелс, яка б мала стосунки з Трампом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram