ГоловнаСвіт

У Росії винесли вирок екс-співробітникам ФСБ і "Лабораторії Касперського" у гучній справі про держзраду

Один отримав 23 роки, інший - 14 років.

У Росії винесли вирок екс-співробітникам ФСБ і "Лабораторії Касперського" у гучній справі про держзраду
Фото: EPA/UPG

Московський окружний військовий суд 26 лютого виніс вирок колишньому співробітнику Центру інформаційної безпеки ФСБ Сергію Михайлову та колишньому топ-менеджеру "Лабораторії Касперського" Руслану Стоянову.

Як повідомляє "Бі-Бі-Сі", перший отримав 23 роки позбавлення волі у справі про держзраду, другий - 14 років.

До арешту в грудні 2016 року полковник ФСБ Михайлов керував 2-м управлінням Центру інформаційної безпеки (ЦІБ) ФСБ і вважався одним з головних фахівців з кіберзлочинності в російських спецслужбах.

Стоянов очолював відділ розслідування кіберінцидентів Лабораторії Касперського і відповідав за зв'язок компанії з правоохоронними органами.

У цій самій справі були заарештовані підлеглий Михайлова, офіцер ЦІБ ФСБ Дмитро Докучаєв та інтернет-підприємець Георгій Фомченков.

Суть пред'явлених їм звинувачень достеменно невідома, оскільки матеріали справи становлять державну таємницю. Але, за даними низки ЗМІ, вони могли бути причетні до витоку даних про атаки на сервери американських демократів перед президентськими виборами в 2016 році. Обвинувачені нібито розкрили американським спецслужбам хакерів, які брали участь в атаках.

Докучаєв і Фомченков частково визнали свою провину і пішли на угоду зі слідством. Стоянов і Михайлов себе винними не визнавали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram