ГоловнаСвіт

Мей дозволить парламенту проголосувати за відстрочку "Брекзиту"

Подальші кроки Великобританії будуть вирішуватися 12-14 березня.

Мей дозволить парламенту проголосувати за відстрочку "Брекзиту"
Премьер-министр Великобритании Тереза ​​Мэй выступает с речью перед голосованием в парламенте, 15 января 2018.
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що дозволить британському парламенту проголосувати за продовження термінів виходу з Європейського Союзу, якщо депутати не підтримають інші пропозиції.

Як повідомляє BBC, 12 березня відбудеться нове голосування за угоду про вихід з ЄС, погоджену Мей із Брюсселем.

Якщо парламент знову його відкине, наступного дня, 13 березня, депутати голосуватимуть за "жорсткий Брекзит" без договору.

Якщо і це голосування буде невдалим, то 14 березня британському парламенту буде запропоновано звернутися до ЄС з проханням продовжити процес виходу. Прем'єр-міністр підкреслила, що ця відстрочка повинна бути короткостроковою і разовою.

"Щоб було зрозуміло: я не хочу продовження Статті 50. Ми повинні зосередитися на тому, щоб домовитися про угоду і вийти 29 березня. Продовження терміну до кінця червня буде означати, що Великобританія візьме участь у виборах до Європейського парламенту. Що ми скажемо цим 17 млн, які проголосували за вихід з ЄС майже три роки тому?" - заявила Мей.

Британський прем'єр сказала, що відстрочка не скасує ймовірність "жорсткого Брекзиту" з порядку денного. "Єдина можливість для цього - це скасувати Статтю 50, чого я робити не буду, або домовитися про угоду", - заявила Мей.

Нагадаємо, що Великобританія повинна покинути Євросоюз 29 березня 2019 року, після чого почнеться 21-місячний перехідний період. Однак у Брюсселі заявили, що дозволять відкласти "Брекзит", якщо Лондон попросить про це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram