ГоловнаСвіт

Російський хор виконав пісню про ядерне бомбардування США

Концертний хор Санкт-Петербурга виступив в Ісаакіївському соборі 23 лютого.

Російський хор виконав пісню про ядерне бомбардування США
Концертный хор Санкт-Петербурга
Фото: скриншот видео

З нагоди 23 лютого в Ісаакієвському соборі Концертний хор Санкт-Петербурга виконав пісню про ядерне бомбардування США. Виступ опубліковано на сторінці хору в соцмережі ВКонтакте, відео також опублікував блогер Геннадій Мохненко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Відеозапис концерту в Ісаакіївському соборі викликав суспільний резонанс, після чого хор опублікував офіційну заяву, що виконав "маловідому пісню, написану 1980-х роках бардом Андрієм Козловським". Пісня починається словами: "На подводной лодочке с атомным моторчиком / Да с десятком бомбочек под сотню мегатонн / Пересек Атлантику и зову наводчика: / "Наводи, говорю,- Петров, на город Вашингтон!"

24 лютого російський телеведучий в ефірі програми "Вести недели" назвав кілька цілей на узбережжі США, куди можуть долетіти російські гіперзвукові ракети "Циркон" - це Пентагон у Вашингтоні, пункт управління президента США і командний центр комітету начальників штабів у Форт-Рітчі.

Нагадаємо, у Вашингтоні та НАТО вважають, що РФ порушила ДРСМД створенням ракети 9М729, здатної пролетіти понад 500 км. Російські військові натомість стверджують, що 9М729 не може подолати 500-кілометрову межу.

У грудні 2018 року США пригрозили вийти з угоди, якщо Росія не повернеться до виконання своїх договірних зобов'язань протягом 60 днів. Коли два місяці минули, у Вашингтоні оголосили про припинення участі в ДРСМД. Наступного дня Путін заявив про "дзеркальну відповідь" Москви і доручив МЗС РФ і Міноборони країни припинити подальші спроби ініціювати переговори про цю угоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram