ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про заборону російських спостерігачів на виборах

Закон набуде чинності наступного дня після публікації.

Порошенко підписав закон про заборону російських спостерігачів на виборах
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко підписав закон про заборону участі спостерігачів із Росії у виборах в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови держави.

"Президент підписав закон, який забороняє представникам країни-агресора бути спостерігачами на виборах в Україні", - сказано в повідомленні.

Закон вносить зміни в закони "Про вибори Президента України", "Про вибори народних депутатів України", "Про місцеві вибори" і визначає, що офіційним спостерігачем від іноземних держав, міжнародних організацій не може бути громадянин (підданий) держави, визнаної Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом.

Ця заборона також стосується осіб, пропозиції щодо яких ініційовані або внесені державою, визнаною Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом.

Закон набуває чинності з дня, наступного після дня його опублікування.

Нагадаємо, 7 лютого Рада заборонила участь спостерігачів з Росії у виборах в Україні. Громадяни Росії не будуть допущені для спостереження за виборами в складі місії ОБСЄ, проте Росія заявила, що скерує спостерігачів для короткотермінового спостереження - безпосередньо в день голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram