ГоловнаПолітика

Україна - найбільша мішень російської дезінформації, - Мінгареллі

Кремлю вдалося сформувати на Заході негативний імідж України.

Україна - найбільша мішень російської дезінформації, - Мінгареллі
Фото: Владислав Мусиенко

Україна є найбільшою мішенню російської дезінформації, і ця тенденція посилиться в контексті проведення виборів президента. Таку заяву зробив сьогодні на конференції в Києві голова представництва Євросоюзу в Україні Х'юг Мінгареллі.

Чиновник зазначив, що Україна є "полем в інформаційній війні". "Україна - це найбільша мішень кремлівської кампанії дезінформації", - цитує єврочиновника "Інтерфакс-Україна".

За словами дипломата, це формує спотворене сприйняття України на Заході. "Ви платите дуже високу ціну за поганий імідж, який сформовано в Західній Європі", - сказав голова представництва ЄС.

Він підкреслив: "Скоро відбудуться президентські і парламентські вибори в Україні, і ця кампанія дезінформації, інформаційна війна тільки посилиться, і протягом наступних тижнів буде багато фейкових новин, які будуть намагатися змінити точку зору України на майбутніх виборах президента".

Нагадаємо, напередодні Facebook розблокував три сторінки, пов'язані з російським пропагандистським холдингом Russia Today.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram