ГоловнаПолітика

Фігурант розслідування про корупцію в "Укроборонпромі" назвав його фейком

"Звинувачення є безпідставними, а так зване "листування" - фейкове".

Фігурант розслідування про корупцію в "Укроборонпромі" назвав його фейком
Игорь Гладковский
Фото: tyzhden.ua

Син першого заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський, який є одним з головних фігурантів журналістського розслідування про корупцію в "Укроборонпромі", назвав опубліковані матеріали фейком.

"Звинувачення є безпідставними, а так зване "листування" - фейкове", - заявив він у відповідь на письмовий запит "Інтерфаксу-Україна".

За словами Гладковського, він має намір судитися з командою Bihus.Info (програма "Наші гроші"), але в позові не буде матеріальних претензій. Гладковський збирається вимагати лише спростування недостовірної інформації та готовий надати правоохоронним органам пояснення з усіх питань, порушених журналістами.

Нагадаємо, 25 лютого журналісти Bihus.Info опублікували розслідування про те, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їхню якість не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт.

Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанили учасники схеми.

Розслідування ґрунтується на листуванні, яку злило редакції анонімне джерело 2018 року. Там вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram