ГоловнаСвіт

Групу журналістів затримали під час інтерв'ю з Мадуро за "погані питання"

Знімальну групу звільнили після заяви Держдепу США, але обіцяли депортувати.

Групу журналістів затримали під час інтерв'ю з Мадуро за "погані питання"
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

У Венесуелі групу журналістів іспаномовного американського каналу Univision, яка брала інтерв'ю в Ніколаса Мадуро, затримали в президентському палаці в Каракасі. Про це повідомляє телеканал CNBC.

Репортер Хорхе Рамос розповів, що Мадуро припинив інтерв'ю після того, як він показав йому відео, на якому венесуельські діти їдять із сміттєвоза.

Шістьох осіб протримали понад дві години в палаці після того, як Мадуро заявив, що йому не подобаються поставлені питання. Устаткування знімальної групи конфіскували.

Журналістів звільнили після офіційної вимоги Державного департаменту США, яку озвучила заступниця держсекретаря з питань міжнародних відносин у Західній півкулі Кімберлі Бреєр. Пізніше групу поінформували про депортацію.

У відповідь на протест телеканалу міністр інформації Венесуели Хорхе Родрігес заявив, що раніше уряд країни вітав журналістів у президентському палаці, але тепер "не підтримує дешеві шоу".

Нагадаємо, адміністрація президента США Дональда Трампа ввела нові санкції проти чиновників з оточення глави Венесуели Ніколаса Мадуро. Через "корупцію та перешкоджання доставці життєво важливої гуманітарної допомоги" в чорний список включено губернаторів венесуельських штатів Сулія, Апуре, Варгас і Карабобо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram