ГоловнаСвіт

Moody's заявило про відчутний ризик силової зміни режиму в Росії

Росіяни не задоволені політичною системою.

Moody's заявило про відчутний ризик силової зміни режиму в Росії
Фото: i-g-t.org

Рейтингове агентство Moody's Investors Service випустило об'ємну доповідь про російську економіку, в якій вказано ризик силової зміни режиму.

"Неорганізована зміна режиму - віддалений, але відчутний внутрішньополітичний ризик", - цитує цей прогноз агентство РБК.

Експерти агентства зазначають, що хоча президент РФ Володимир Путін не обов'язково покине політичну сцену у 2024 році після чергових виборів, "його домінування в російській політиці протягом понад двох десятиліть ускладнить перехід до нового політичного керівництва".

Соціологічні опитування показують, що більшість росіян підтримують особисто фігуру Путіна, але їхнє схвалення не поширюється на всю політичну систему, зазначає Moody's. Росіяни не задоволені чинною політичною системою: на це вказують результати останніх регіональних виборів, де навіть ставленикам президента було важко мобілізувати електорат.

Однак ризик силової зміни режиму - віддалений. У найближчому майбутньому Росії більше зашкодять стагнація через домінування держави в економіці і нові санкції США.

Нагадаємо, Путін був президентом Росії два терміни у 2000-2008 роках, а потім на чотири роки зайняв посаду прем'єр-міністра. У 2008 році Держдума прийняла поправку до Конституції про збільшення президентського терміну з чотирьох до шести років. У 2012 році Путін пішов на третій, уже шестирічний, термін. У 2018 році він знову виграв вибори. Його другий шестирічний термін завершиться 2024 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram