ГоловнаСвіт

У Нідерландах вилучили 90 тис. пляшок російської горілки, призначеної для Кім Чен Ина

США неодноразово звинувачували Росію в порушенні режиму санкцій проти КНДР.

У Нідерландах вилучили 90 тис. пляшок російської горілки, призначеної для Кім Чен Ина

На митниці в Нідерландах перехопили близько 90 тис. пляшок російської горілки, яку, на думку голландських ЗМІ, транспортували в Північну Корею.

Про це повідомляє Прямий з посиланням на AD.

Минулого тижня у митних органів Роттердама виникли підозри щодо контейнера, який, за документами, повинен був потрапити в Китай.

За даними The Guardian, митники в порту Роттердама вилучили 90 тис. пляшок російської горілки торгової марки "Столбовая", які були упаковані в 3 тис. коробок. Вказується, що партію повинні були вивантажити в Китаї. Для цього спочатку вантаж був доставлений в Гамбург , потім - у Роттердам, а вже звідти планувалося відправити його в КНР.

Голландські співробітники митниці виявили цей вантаж на вантажному кораблі, що належить Китаю. Водночас наголошується, що контейнер з великою партією алкогольної продукції був захований у фюзеляжі літака, який також повинні були доставити в Китай. Згідно з даними попереднього розслідування влади Нідерландів, партію з 90 тис. пляшок горілки повинні були в результаті доставити у Пхеньян.

"У нас викликало підозру, що контейнер був на шляху до Північної Кореї і був призначений для чиновників під режимом санкцій", - повідомив NOS Арно Куій, директор з управління ризиками голландської митниці.

Міністр торгівлі Нідерландів Сігрід Кааг особисто розпорядилася конфіскувати вантаж. Вона зазначила, що дії голландських митників були повністю виправдані.

Міністерство закордонних справ розслідує, чи була горілка призначена для Північної Кореї та її лідера Кім Чен Ина, після чого вирішить, що буде з конфіскованим алкоголем.

Варто зазначити, що США неодноразово звинувачували Росію в порушенні режиму санкцій проти КНДР.

Нагадаємо, лідери КНДР і США прибули до в'єтнамської столиці Ханой, щоб взяти участь у двосторонньому саміті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram