ГоловнаСуспільствоПодії

Через пожежі в зоні відчуження постраждало 11,5 тис. га заповідника

Це близько 5 відсотків території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Через пожежі в зоні відчуження постраждало 11,5 тис. га заповідника
Фото: facebook/Aleksandr Sirota

У результаті пожеж на території зони відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення, за попередніми оцінками, постраждало 11,5 тис. га південно-західної частини Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Це становить близько 5 відсотків його території.

Про це директор заповідника Олександр Галущенко повідомив під час онлайн-брифінгу в Державному агентстві України з управління зоною відчуження, інформує пресслужба агентства.

За його словами, були втрачені і пошкоджені певні рослинні угруповання.

"Щодо фауни: негативний вплив не є суттєвим, адже у більшості птахів були відсутні кладки з яйцями і молодняк не родився. Копитні і великі ссавці втекли. Однак в найближчі місяці згарища знову будуть заселені і життя там відновиться", - йдеться в повідомленні.

Помічник директора ДП "ЦОТІЗ" Кирило Гарник повідомив, що в результаті пожеж було втрачено тільки один об'єкт на 11 маршрутах відвідування - піонерський табір "Казковий»".

Детальна інформація про населені пункти, які згоріли або були пошкоджені вогнем буде повідомлена пізніше, інформують в Держагентстві.

Станом на ранок 24 квітня, в Чорнобильській зоні тривало гасіння тління в чотирьох лісництвах. У Житомирській області з'явився новий спалах, йде локалізація вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram