ГоловнаСуспільствоЖиття

Модернізований танк Т-72 випробували під водою

Зазначається, що всі програми випробувань виконані успішно.

Модернізований танк Т-72 випробували під водою
Танк Т-72
Фото: "Укроборонпром"

Київський бронетанковий завод і фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки провели черговий, підводний етап випробування модернізованого зразка танка Т-72.

Про це повідомляється на сайті держконцерну "Укроборонпром".

"Модернізований зразок танка завантажили у водойму на глибину 5 метрів, де він успішно подолав 10-метрову дистанцію. Так випробовували основні тактико-технічні характеристики танка під час водіння на глибині", - йдеться в повідомленні.

Раніше на полігоні "Десна" в Чернігівській області випробували ходові характеристики танка. Зазначається, що модернізований Т-72 має збільшену масу, на ньому встановлений більш потужний двигун, замінені елементи ходової частини і додана система відеопаркування для спрощення маневрування бойової машини.

"Ці технічні характеристики випробовувалися під час водіння на ґрунтовій і бетонній дорозі і на пересіченій місцевості. Всі програми випробувань виконані успішно", - йдеться в повідомленні.

Випробування тривають, наступним етапом планується виконання стрільб із закритої зенітної установки і керованою ракетою з метою оцінки ефективності озброєння модернізованого зразка.

Нагадаємо, що на початку березня "Укроборонпром" виконав контракт на модернізацію 30 танків Т-72.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram