ГоловнаСуспільствоЖиття

У МВС пригрозили залучити спецпризначенців у разі скупчення людей на Великдень

Правоохоронці очікують, що порушувати карантин будуть у західних регіонах.

У МВС пригрозили залучити спецпризначенців у разі скупчення людей на Великдень
Фото: Макс Требухов

У разі невиконання умов карантину і великого скупчення людей під час Великодніх свят поліція залучатиме сили спеціального призначення.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт, передає hromadske.

За його словами, наразі до охорони громадського порядку та забезпечення дотримання карантину залучено майже 30 тис. правоохоронців.

"Крім того, у разі якихось додаткових дій або за необхідності буде залучатися більша кількість особового складу", - сказав Тандіт.

Він розповів, що, за статистикою, люди частіше ходять до церкви в західних регіонах, тому скупчення людей більш імовірно будуть саме там.

"Ми попереджаємо людей. Також ми на постійному контакті з ієрархами церков, я практично щогодини спілкуюся зі священниками різних конфесій, зокрема з керівниками церков. Можу сказати, що в цих областях ми план розробили", - зазначив радник глави МВС.

Тандіт уточнив, що говорив про це з головою Нацполіції Ігорем Клименком - і той заявив, що у разі непокори поліція діятиме згідно з постановою Кабміну №211.

"Ми будемо зупиняти цих людей, в місцях масового скупчення людей будемо використовувати сили спеціального призначення", - наголосив він.

Крім того, радник МВС нагадав, що попереду ще мусульманські свята, до них правоохоронці також готуються.

Раніше у МВС розповіли, як потрібно освячувати великодні паски в умовах карантину, а також пообіцяли не допустити масового скупчення людей біля храмів на Великдень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram