ГоловнаСуспільствоВійна

Колишні бойовики під час обміну відмовилися йти до "ленеерівців"

Троє громадян, яких відпустила Україна, відмовилися переходити до бойовиків.

Колишні бойовики під час обміну відмовилися йти до "ленеерівців"
Фото: facebook/Офіс Президента України

Під час обміну утримуваними особами 16 квітня кілька людей відмовилися переходити до бойовиків "ЛНР" і вирішили залишитися на вільній території.

У мережі з'явилося відео, як це відбувалося. Його опублікував у фейсбуці голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Як повідомлялося, обмін відбувся в Донецькій області і в місті Щастя під Луганськом. Він став першим цього року між владою та представниками ОРДЛО. З ОРДО було відпущено 9 осіб, з ОРЛО - 11.

У процесі обміну троє громадян, яких відпустила Україна, відмовилися переходити до бойовиків "ЛНР" і вирішили залишитися на вільній території. Чоловіки заявили, що скористалися можливістю отримати помилування за участь у бойових діях проти України і тепер хочуть "простого життя".

"Я не перейду цю лінію... Я піду назад, у Дніпро. Я воював за "ЛНР", а тепер мене помилували. Ми - квити, начебто. Я хотів звільнитися від відповідальності за участь у війні проти України на боці "ЛНР". Вам все зрозуміло?" - сказав один з учасників обміну.

Представниця бойовиків Ольга Кобцева запитала: "На якій підставі ви зі мною так розмовляєте?"

"Я цікавлюся", - відповів звільнений чоловік.

"Так, це своєрідна програма очищення", - додав ще один з учасників обміну.

Нагадаємо, 16 квітня відбувся обмін утримуваними особами з ОРДЛО, на підконтрольну уряду територію повернулися 20 осіб. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Новий обмін на Донбасі: хто повернувся?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram