ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція чергуватиме біля церков у Києві на Великдень

18 і 19 квітня в 179 церквах столиці відбуватимуться богослужіння, але у зв'язку з карантином - без парафіян.

Поліція чергуватиме біля церков у Києві на Великдень
Фото: EPA/UPG

На Великдень поліція чергуватиме біля 179 церков у Києві.

Про це повідомляють на сайті поліції Києва.

"Для підтримки правопорядку буде залучено достатньо поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії. Вони чергуватимуть біля 179 культових споруд, розташованих на території столиці, і заступлять на службу з вечора напередодні великого релігійного свята. Пріоритетним завданням поліцейських під час запланованих заходів буде профілактична робота з віруючими і контроль за дотриманням громадянами карантинних обмежень", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що перед Великоднем столичні правоохоронці зустрілися з представниками церков і священнослужителями різних релігійних організацій. Поліцейські відзначили важливість дотримання вимог чинного законодавства щодо запобігання поширенню інфекції COVID-19, а також мирного проведення заходів.

В.о. начальника головного управління Нацполіції в Києві Олександр Пивовар зазначив, що 18 і 19 квітня в 179 церквах міста відбуватимуться богослужіння, але у зв'язку з карантином - без парафіян.

"Поліцейські патрулюватимуть територію біля церков і храмів, щоб підтримати правопорядок і запобігти можливим порушенням протиепідемічних заборон. Окрім того, працівники поліції діалогу проводитимуть активну превентивну роботу, наголошуючи громадянам необхідність свідомого дотримання правил карантину для зниження ризику поширення коронавірусу. Сподіваюся, що всі з розумінням ставитимуться до встановлених заборон, і нам вдасться на належному рівні забезпечити громадський порядок і не допустити грубих порушень", - підкреслили в поліції.

Нагадаємо, МВС обіцяє не допустити масового скупчення людей біля храмів на Великдень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram