ГоловнаСуспільствоПодії

Укргідрометцентр повідомив, що продукти горіння від пожежі в Чорнобильській зоні не могли потрапити до Києва

Учорашнє задимлення в столиці спричинили пожежі в Житомирській області.

Укргідрометцентр повідомив, що продукти горіння від пожежі в Чорнобильській зоні не могли потрапити до Києва
Фото: facebook/Sergey Dyshlevyi

Продукти горіння від пожежі в Чорнобильській зоні відчуження 16 квітня не могли потрапити до Києва через північно-західний напрямок вітру. Про це заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбідаповідомили у пресслужбі ДСНС.

Учорашнє задимлення, яке спостерігалося в столиці, викликане пиловою бурею і переміщенням продуктів горіння з Житомирської області.

"Напрямок вітру був північним і західно-північним, це ніяк не пов'язано з впливом Чорнобильської зони. У найближчі 10 днів ми не очікуємо опадів в Україні, крім крайнього заходу, тобто в районах, де тління трави торфу і ліси, не буде опадів, але й не буде значного посилення вітру", - повідомив Кульбіда.

Він додав, що радіаційний моніторинг здійснюють постійно, перевищення норми не зафіксовано.

Нагадаємо, 16 квітня в Житомирській області в результаті загорання сухої трави згоріли вісім будинків, у тому числі три житлові.

Столична влада повідомила, що дим, який спостерігали вчора в столиці, спричинили пожежі в Житомирській області та Чорнобильській зоні відчуження. Жителям порадили не виходити з дому і щільно зачинити вікна і двері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram