ГоловнаСуспільствоПодії

У Чорнобильській зоні через шквальний вітер з'явилися нові осередки тління

У деяких місцях є відкриті осередки займання.

У Чорнобильській зоні через шквальний вітер з'явилися нові осередки тління
Фото: dsns.gov.ua

У Чорнобильській зоні відчуження через шквальні пориви вітру в другій половині дня 16 квітня з'явилися три нових вогнища тління. Про це повідомили в пресслужбі ДержНС.

За словами рятувальників, осередки не мастштабні і не несуть загрози. Продовжують тліти окремі ділянки пнів, залишки деревини, повалені сухі дерева і торфовища.

"Загін ДержНС залучено до роботи з локалізації осередків в Корогодському, Дитятківському, Паришівському і Денисовицькому лісництвах", - додали рятувальники.

Загрози для критичних об'єктів "Укриття" і "Вектор" немає. До гасіння залучено 1100 осіб та 120 одиниць техніки, з них майже 1000 рятувальників ДержНС. Удень повідомлялося, що над ліквідацією наслідків загоряння працювали близько 500 чоловік.

Радіаційний фон в Києві і області в нормі і не перевищує природних фонових значень (Київ - 0,012 мР/год, область - 0,011 мР/год при допустимій ФНЄ 0,05 мР/год). У місті Чорнобиль - 0,023 мР/год, на ККД Дитятки - 0,02 м/Р в годину при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.

Член громадської ради в Державному агентстві з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко повідомив у Facebook, що буря роздуває осередки тління до відкритого вогню. 

Фото: facebook.com/yaroslav.chernobyltour

Нагадаємо, що в Києві оголосили штормове попередження через пилову бурю. Пориви вітру сягають 17-22 м/с. Пилова буря спровокувала велику аварію на 55-му кілометрі автодороги М-07 Київ - Ковель - Ягодин. Через погану видимість зіткнулися шість автомобілів: чотири вантажних і два легкових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram