ГоловнаПолітика

​Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за підпал лісів

Штрафні санкції збільшуються з 8,5 тис.до 153 тис. гривень.

​Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за підпал лісів
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон про збільшення штрафу з 8,5 тис.до 153 тис. гривень за знищення або пошкодження рослинності вогнем або іншим загальнонебезпечним способом.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Так, збільшено штраф з 3,4 тис. до 61,2 тис. гривень за забруднення атмосферного повітря шкідливими відходами внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей або для навколишнього середовища.

Збільшено штраф з 255 до 4,6 тис. гривень (для посадових осіб з 850 до 15,3 тис. гривень) за порушення вимог пожежної безпеки в лісах, у разі порушення цих вимог, які призвели до знищення або пошкодження лісу, штраф становить 30,6 тис. гривень замість 850 гривень.

Випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок, рослинності або її залишків та опалого листя тягне за собою штраф 6,1 тис. гривень, ті самі дії щодо територій та об'єктів природно-заповідного фонду - 12,2 тис. гривень.

Нагадаємо, за даними поліції, 4 квітня в Чорнобильській зоні виникла пожежа через те, що 27-річний житель села Рагівка Київської області підпалив траву "заради забави".

Пізніше правоохоронці встановили другого палія - 37-річний місцевий житель спалював сміття, а потім залишки тліючого багаття поклав на візок, вивіз за село і висипав на суху траву. Там сталося загоряння сухостою, який він самостійно не зміг загасити.

13 квітня стало відомо, що лісова пожежа в Чорнобильській зоні почала наближатися до міста Прип'ять. Пожежа дісталася території біля Нового безпечного конфайменту над енергоблоком №4 Чорнобильської атомної електростанції.

Вранці 14 квітня на території Корогодського, Детятківського, Паришевського та Денисовецького лісництв були окремі осередки горіння трав'яного настилу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram