ГоловнаПолітика

Колишній заступник Луценка отримав посаду в МЗС

Єнін три роки відповідав за міжнародну співпрацю в Генпрокуратурі.

Колишній заступник Луценка отримав посаду в МЗС
Фото: Макс Требухов

Колишній заступник генерального прокурора Євген Єнін став заступником міністра закордонних справ.

14 квітня він як кандидат на посаду заступника міністра вніс декларацію у відкритий реєстр декларацій на сайті антикорупційного агентства, а на наступний день його призначили на засіданні уряду.

Міністр освіти Дмитро Кулеба повідомив, що призначення Єніна було його ініціативою.

"Євген буде курирувати справи щодо збитих рейсів MH17 і PS752 в Ірані, а також щодо юридичного переслідування держави-агресора в міжнародних судах. Більш ніж солідний досвід у цій сфері у нього вже є - три роки до цього він займався в Генпрокуратурі збором і передачею в міжнародні суди доказів порушення Росією міжнародного права", - написав Кулеба у фейсбуці.

Також Єніну доручили курирувати американський і азійський напрямки зовнішньої політики та консульську службу.

Єнін був заступником генерального прокурора Юрія Луценка з літа 2016 року до весни 2019 року, відповідав за міжнародну співпрацю.

До цього він працював у структурі Міністерства закордонних справ, де пройшов шлях від секретаря посольства України в Молдові до заступника посла України в Італії.

Згідно з декларацією, зараз Єнін працює в "Українському інституті майбутнього" на посаді заступника директора та керівника проєкту щодо боротьби з контрабандою. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram