ГоловнаПолітика

В'ятровича викликали на допит у ДБР (оновлено)

Нова влада зацікавилася ще одним опозиціонером.

В'ятровича викликали на допит у ДБР (оновлено)
Владимир Вятрович
Фото: facebook.com/Volodymyr Viatrovych

Депутат Верховної Ради, колишній голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович отримав повістку на допит у Державному бюро розслідувань.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Імперія завдає удару у відповідь. Мене викликають на допит у ДБР. Як свідка у справі, що її ініціював Бужанський - за проведення міжнародного форуму, присвяченого 85-й річниці пам'яті жертв Голодомору", - написав В'ятрович.

У телеграм-каналі Бужанського йдеться, що його заява стосується "цинічної крадіжки бюджетних коштів на банкеті в річницю Голодомору".

Оновлено. У коментарі телеканалу "Прямий" Володимир В'ятрович зазначив, що бачить у виклику на допит винятково політичні переслідування і реалізацію російського сценарію.

"У 2018 році до 85-ї річниці Голодомору ми організовували великий міжнародний захід за участю дослідників з усього світу й українських дослідників. Ми два дні працювали, і я вважаю, що це був один з найважливіших заходів у контексті відзначення 85-ї річниці Голодомору. Кілька місяців тому я дізнався, що мій колега Макс Бужанський подав заяву в ДБР про нібито неправомірні витрати на організацію цього форуму", - повідомив В'ятрович.

"Я в цьому бачу тільки політичні переслідування, продовження, на жаль, тих політичних переслідувань щодо нашої політичної сили, які тривають уже декілька місяців. Які торкнулися і президента Порошенка, і моєї колеги Софії Федини, а вчора буквально і Тетяни Чорновол. Особливої грубості цьому додає те, що приводом для мого переслідування обрано, власне, захід, присвячений поширенню правди про Голодомор. Від цього всього, вибачте, тхне якимось совком і бажанням, окрім усього іншого, ще й залякати тих людей, які готові говорити правду про Голодомор, і знову таки в цьому бачу величезну користь Росії", - переконаний В'ятрович.

Нагадаємо, В'ятрович представляє у Верховній Раді опозиційну партію "Європейська Солідарність". Одна з його колег Софія Федина вже отримала від ДБР підозру в погрозах убивством президентові України Володимиру Зеленському, а лідер партії Петро Порошенко став фігурантом кримінальної справи ДБР за особистим рішенням генпрокурора Ірини Венедіктової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram