ГоловнаПолітика

Зеленський призначив нових послів в Японії, ПАР, Узбекистані і Марокко

У Токіо відправиться директор Дипломатичної академії.

Зеленський призначив нових послів в Японії, ПАР, Узбекистані і Марокко
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у вівторок призначив нових послів України в Японії, Південно-Африканській Республіці, Узбекистані та Марокко.

Про це йдеться в указах № 141–145/2020.

Посольство України в Японії замість Ігоря Харченка очолив Сергій Корсунський, директор Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка. Він працює в системі МЗС з 1994 року. За цей час встиг побувати виконувачем обов'язків посла в США, а у 2008–2016 роках був послом України в Туреччині.

Його попередник Харченко був призначений ще Віктором Януковичем і обіймав посаду посла з 2013 року.

Послом України в ПАР стала Любов Абравітова. Вона працює в Преторії з 2017 року і досі була тимчасово повіреною в справах України в ПАР. Попереднього посла України в Південно-Африканській Республіці Тараса Кузьмича Зеленський звільнив влітку 2019 року.

Тоді ж був звільнений і посол у Марокко Ярослав Коваль. Замість нього інтереси України в королівстві представлятиме Оксана Васильєва, заступниця начальника управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва.

Послом України в Узбекистані став дипломат Микола Дорошенко, який здобув широку популярність у 2016 році завдяки публічній перепалці з Володимиром Путіним на засіданні Ради глав держав-учасниць СНД. Тоді він був послом України в Киргизстані.

В України не було посла в Узбекистані з березня 2019 року, коли був звільнений Юрій Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram