ГоловнаПолітика

Корнієнко пояснив, чому Денісова повинна піти з поста омбудсмена

За його словами, "Слуга народу" хоче перезапустити сферу.

Корнієнко пояснив, чому Денісова повинна піти з поста омбудсмена
Александр Корниенко
Фото: Макс Левин

Заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко вважає, що якщо законопроєкт про Уповноваженого з прав людини передбачає дострокове припинення його повноважень, то він повинен їх скласти, і якщо забажає – взяти участь у новому конкурсі. Про це він сказав Українським Новинам.

"Якщо законопроєкт передбачає дострокове припинення повноважень (чинного) Уповноваженого і він повинен скласти повноваження, то я думаю, що він їх складе і візьме участь у новому конкурсі", – сказав він.

Також Корнієнко повідомив, що "Слуга народу" розробляє і приймає закони не для, щоби зняти якусь людину, а з метою перезапустити ту чи іншу сферу.

"Ми не робимо закони, щоби когось зняти, навіть при всій історії та біографії людини, ми робимо закони, щоби перезавантажити сферу та почати процеси, які до цього були неможливі", – зазначив Корнієнко.

Він додав, що в рамках підготовки законопроєкту про Омбудсмена велася предметна дискусія з правозахисниками, які його підтримали.

"Наскільки я знаю там велася дискусія з правозахисними структурами, тобто це не на порожньому місці поданий законопроєкт. Законопроєкт погоджено з правозахисної сферою. І, наскільки я знаю, це позиція компромісна", – підкреслив нардеп.

Як повідомлялося раніше, за зміну керівництва Офісу Омбудсмена виступали депутатки Верещук і Василевська також заявила, що керівництво Офісу Омбудсмена потрібно міняти.

Крім того, колишній представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини заявив, що Офіс Уповноваженого з прав людини знищений і не діє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram