ГоловнаПолітика

Верховний Суд підтвердив виправдувальний вирок члену ВРП Гречківському

Справу про величезний хабар остаточно закрито.

Верховний Суд підтвердив виправдувальний вирок члену ВРП Гречківському
Фото: Макс Требухов

Верховний Суд залишив чинним рішення Шевченківського районного суду Києва, який визнав невинним члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського в незавершеному замаху на шахрайство і виправдав його.

Про це Гречківський розповів агентству "Українські Новини".

"Касацію [потерпілого] розглянули і відмовили в її задоволенні", - повідомив він.

Про рішення Верховного Суду також написали в Facebook адвокати Гречківського і другого фігуранта справи.

"Учора Верховний Суд поставив жирну крапку в справі Павла Гречківського. Павла Гречківського й Олега Шкляра виправдали, а кримінальне обвинувачення тривалістю майже чотири роки стосовно них завершено повною перемогою захисту! "Потерпілому" Климчуку Анджею Вікторовичу - колишньому адвокатові і "торпеді" - було відмовлено в його касаційній скарзі на виправдувальний вирок", - написав адвокат Шкляра Олександр Мірошник.

Також він зазначив, що процес стосовно Гречківського і Шкляра завершено, а стосовно Климчука кримінальний процес "тільки починається".

Гречківського й арбітражного керуючого Міністерства юстиції Олега Шкляра звинувачували в спробі шахрайського заволодіння коштами в особливо великих розмірах, а саме - 500 тис. доларів. За ці гроші Гречківський нібито повинен був забезпечити рішення в господарських судах на користь ТОВ "Богадар". Ця фірма запатентувала спосіб виготовлення квасу і квасного сусла. У 2016 році інша фірма-виробник оскаржувала дійсність цих патентів.

У вересні 2016 року адвокат Анджей Климчук, який нібито діяв від імені компанії "Богадар", під контролем правоохоронців передав Шкляру частину грошей і останнього затримали.

Захист Гречківського і Шкляра відстоював версію про те, що Климчук діяв не як адвокат, а як провокатор, оскільки він уже кілька разів був заявником у подібних справах.

Суд визнав, що Климчук вчинив провокацію і, відповідно, низка доказів були неприпустимими, тобто отримані з порушеннями законодавства.

Також суд констатував, що справу мали розслідувати представники Нацполіції, а не прокуратури та СБУ. Тому всі дані, встановлені під час розслідування, суд не може взяти до уваги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram