ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський готовий обмінювати утримуваних по одному

"Якщо завтра нам запропонують одного на одного - будемо радіти і будемо обмінювати".

Зеленський готовий обмінювати утримуваних по одному

Президент Володимир Зеленський заявив, що невелика кількість людей, обміняних у бойовиків "ДНР" і "ЛНР", ні про що не говорить і він готовий звільняти з полону навіть по одній людині.

Про це він сказав в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

"[У 2019 році] ми зробили обмін 35 людей, там були моряки, політичні в'язні. Ми всі раділи: так, повернули. Потім після нормандської зустрічі зробили великий крок - 76 людей. Далі складна ситуація пішла. Ми боролися за те, щоб продовжити обміни і домовилися про два треки обмінів: окремо з Росією і окремо з тимчасово окупованими територіями", - розповів президент.

"Через коронавірус у нас була пропозиція: давайте почекаємо, коронавірус мине - і повернемося до обмінів. Я впевнений, що ми не повинні допустити "фриз" відносин, ми повинні щодня працювати. 20 людей готові, ми їх підтвердили, верифікували - давайте обмінювати. Я розумію, що для суспільства це стало звичкою, але це хороша звичка. Якщо завтра нам запропонують одного на одного - ми теж будемо радіти і будемо обмінювати", - сказав Зеленський.

Президент також додав, що переговори про звільнення тих, хто перебуває на окупованій території в Криму або в Росії, йдуть складніше.

Нагадаємо, що 16 квітня Україна повернула з полону бойовиків 20 осіб, натомість звільнивши 18 осіб, четверо з яких відмовилися переходити на окуповану територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram