ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

УПЦ МП покликала парафіян у Лавру отримати Благодатний вогонь

УПЦ МП покликала парафіян у Лавру отримати Благодатний вогонь
Свято-Воскресенский храм
Фото: artspace.com.ua

Керуючий справами УПЦ Московського патріархату митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) закликав вірян прийти у храм на території Києво-Печерської лаври і отримати Благодатний вогонь.

"Завтра, з Божою поміччю, делегація Української православної церкви доставить в Україну Благодатний вогонь. Ми сподіваємося, що це стане втіхою для багатьох віруючих українців. Особливо зараз, в умовах карантину, коли багатьом доведеться святкувати Великдень удома. З огляду на цей факт, а також те, що в деяких ЗМІ з'явилися висловлювання про те, що цього року наша країна не побачить Благодатного вогню, ми закликаємо всіх, хто хотів би причаститися до цього знамення Світлого Христового Воскресіння, прийти у Свято-Воскресенський храм (з дотриманням усіх санітарних норм), розташований недалеко від в'їзду в Києво-Печерську лавру", - написав митрополит Антоній у фейсбуці.

Раніше предстоятель ПЦУ, київський митрополит Епіфаній заявив, що у зв'язку з карантином українські церкви цього року можуть залишитися без Благодатного вогню з Єрусалима. Митрополит запропонував замість чартеру для доставки Благодатного вогню в Україну купити засоби захисту для лікарів від коронавірусу.

Нагадаємо, загальна кількість інфікованих коронавірусом у Лаврі - майже 100 осіб, троє ченців померли від COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram