ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну прибули 37 БМП-1

Держкомпанія "Укрспецекспорт" почала поставки бойових машин піхоти для ЗСУ.

В Україну прибули 37 БМП-1
БМП-1
Фото: ukroboronprom.com.ua

Державна компанія "Укрспецекспорт", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", почала процес постачання Міністерству оборони 37 одиниць бойових машин піхоти БМП-1 для Збройних Сил України.

Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

Машини були доставлені в Україну минулого тижня з випередженням передбаченого державним контрактом терміну. З 2 квітня розпочато технічну перевірку партії.

Відзначається, що "Укрспецекспорт" забезпечила поставку БМП попри введення в країнах походження і транзиту техніки обмежувальних заходів, пов'язаних із пандемією COVID-19.

Фото: ukroboronprom.com.ua

"Постачальник і Міноборони максимально сприяли у виконанні цього важливого для обороноздатності держави контракту. Без синергії спільних дій у нинішніх умовах виконувати такі замовлення важко: ринки, де традиційно продається військова техніка й озброєння, працюють нестабільно, через закриття кордонів в більшості країн світу питання фізичних міжнародних поставок також значно ускладнилося. Проте, для концерну принципово виконати всі зобов'язання перед державою в рамках уже підписаних контрактів і доставити потрібну у військовим техніку вчасно. 37 бойових машин піхоти Збройні сили отримають вчасно", – прокоментував початок поставок генеральний директор концерну Айварас Абромавичус.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Нагадаємо, раніше Житомирський бронетанковий завод передав ЗСУ сім модернізованих БМП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram