ГоловнаЕкономікаДержава

"Укроборонпром" виконав контракт на модернізацію 30 танків Т-72

ЗСУ передали останню партію відремонтованих машин.

"Укроборонпром" виконав контракт на модернізацію 30 танків Т-72
Танк Т-72
Фото: ukroboronprom.com.ua

Київський бронетанковий завод, що входить до державного концерну "Укроборонпром", передав Збройним силам України останню партію з шести танків Т-72, які були модернізовані з метою поліпшення їх бойових та технічних характеристик.

Про це повідомляється на сайті держконцерну.

Таким чином завод завершив поставку танків за державним контрактом з Міністерством оборони. Усі танки були передані для укомплектування підрозділів ЗСУ.

Зазначається, що модернізація дала можливість збільшити захищеність, мобільність, вогневі можливості і управління машинами. Фахівці заводу допрацювали оптику і стабілізаційну систему гармати, поліпшили загальні ходові характеристики.

"Однією з головних особливостей Т-72 є можливість ведення вогню високоточними керованими ракетами "Комбат" від підприємства Концерну ДККБ "Луч". Окрім того, бойовий танк Т-72 має рівень захисту нового покоління, який забезпечують сучасні елементи динамічного захисту", - йдеться в повідомленні.

Особливу увагу було приділено прицільному комплексу і засобам спостереження - танк отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління і нічний приціл для ведення вогню керованими ракетами.

Також у Т-72 встановлено комплект з цифрової радіостанції і супутникової навігаційної апаратури, що дозволяє підтримувати зв'язок з піхотними підрозділами, що важливо для взаємодії на полі бою. Поліпшили і ходову частину танка - була виконана заміна гусениць на нові з обрезиненою біговою доріжкою, що дозволило збільшити плавність ходу.

"Ці танки Т-72 є результатом переосмислення досвіду сучасної війни на Сході України. Ми комплексно підійшли до ремонту  та суттєво покращили тактико-технічні характеристики машин, аби вони краще могли виконувати бойові задачі українських захисників", - зазначив директор ДП "КБТЗ" Володимир Синявський.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Перші 25 відремонтованих танків Т-72 з поліпшеними тактико-технічними характеристиками були передані ЗСУ у січні 2020 року.

Нагадаємо, раніше Харківський бронетанковий завод показав модернізований танк Т-80.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram