ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укренерго" підписало контракт на реконструкцію підстанції за €32 млн

Роботи виконає німецько-хорватський консорціум.

"Укренерго" підписало контракт на реконструкцію підстанції за €32 млн
Фото: kp.ua

"Укренерго" наприкінці минулого тижня підписав контракт із консорціумом Dalekovod JSC/General Electric Grid GmbH (Хорватія/Німеччина) на реконструкцію підстанції 750 кВ "Дніпровська" в Дніпропетровській області.

Про це йдеться на сайті української компанії.

Вартість контракту - 31,7 млн євро, термін виконання робіт - 3 роки.

"Підстанція "Дніпровська" є останнім із чотирьох об'єктів модернізації в складі проєкту "Реконструкція підстанцій у східній частині України", що фінансується за рахунок банку розвитку KfW та уряду Німеччини", - наголошено в повідомленні.

Проєкт загальною вартістю 150 млн євро передбачає реконструкцію чотирьох підстанцій 750 кВ "Дніпровська" і "Запорізька" Дніпровської енергосистеми і ПС 330 кВ "Харківська" і "Залютино" Північної енергосистеми.

Перші контракти на реконструкцію ПС "Запорізька", "Харківська" і "Залютино" підписали в другому півріччі 2018 року за результатами міжнародних торгів, роботи ведуться згідно з графіками.

Реконструкція ПС 750 кВ "Дніпровська" передбачає заміну зношеного і застарілого високовольтного обладнання, часткову заміну пристроїв релейного захисту й автоматики, системи електропостачання власних потреб і будівництво пункту цивільного захисту.

Крім того, буде встановлено додатковий автотрансформатор 750 кВ потужністю 1000 МВА та трансформатор поперечного регулювання для збільшення поки що недостатньої трансформаторної потужності підстанції, підвищення пропускної спроможності між мережами 750 і 330 кВ і забезпечення надійності передачі електроенергії в ремонтних схемах роботи мережі.

"Укренерго" об'єднує сім регіональних енергетичних мереж і обслуговує 23 тис. км ліній електропередачі з напругою 220-750 кВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram