ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли з важкої артилерії позиції ЗСУ біля Південного

Українські військові не постраждали.

Бойовики обстріляли з важкої артилерії позиції ЗСУ біля Південного
Фото: EPA/UPG

У п'ятницю, 17 квітня, збройні формування Російської Федерації, в черговий раз порушуючи зобов'язання щодо дотримання режиму припинення вогню, п'ять разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі. Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

Поруч з Гнутовим і Авдіївкою окупанти обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

Поблизу Опитного противник з напряму населеного пункту Веселе застосував автоматичні станкові гранатомети.

Для провокацій українських підрозділів, які тримають оборону біля Старогнатівки, загарбники використовували великокаліберні кулемети.

Також противник випустив чотири міни калібру 120 мм по наших позиціях поруч з населеним пунктом Південне.

Підрозділи Об'єднаних сил невідкладно реагували на всі збройні провокації і прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитися від продовження обстрілу.

Утрат серед українських військовослужбовців в результаті ворожих обстрілів не було.

За попередніми даними розвідки, 17 квітня українські військовослужбовці відправили на лікування з пораненнями різного ступеня тяжкості щонайменше двох російських найманців.

Нагадаємо, 16 квітня, в день обміну утримуваними особами між Україною і так званими ОРДЛО, в зоні ООС стався один обстріл, втрат серед українських військових не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram