ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Служби таксі Uber і Bolt безкоштовно перевозитимуть лікарів під час карантину

"МОЗ дякує за соціальну відповідальність і закликає інші транспортні послуги приєднатися до ініціативи".

Служби таксі Uber і Bolt безкоштовно перевозитимуть лікарів під час карантину
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я і служба таксі Uber домовилися про безоплатне перевезення лікарів під час карантину.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"За домовленістю з Міністерством охорони здоров'я України та органами місцевого самоврядування, Uber буде безкоштовно доставляти в лікарні медичних працівників, які залучені до запобігання і ліквідації коронавірусної інфекції в Україні. Ця домовленість включає 10 тис. поїздок, які медичні працівники можуть використовувати, щоб дістатися до своїх лікарень і робочих місць", - йдеться в повідомленні.

Ця опція буде доступна в містах, де працює сервіс Uber: Київ, Одеса, Львів, Дніпро, Харків, Запоріжжя і Вінниця.

"МОЗ дякує Uber за проявлену соціальну відповідальність і закликає інші транспортні сервіси приєднатися до ініціативи і допомогти дістатися на роботу тим, хто рятує людські життя", - наголошується в повідомленні.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що, крім Uber, безкоштовно розвозити медпрацівників буде також служба таксі Bolt, передають "Українські новини".

"Зазначу, що служби таксі Bolt, Uber готові безкоштовно перевозити медичних працівників, які їдуть на роботу, для того щоб допомагати людям", - сказав Кличко.

Він також додав, що міська влада обговорює з керівництвом медустанов механізм здійснення перевезень.

Нагадаємо, раніше сервіс з доставки їжі Uber Eats розіслав своїм користувачам промокод для безкоштовної доставки з 17 до 31 березня 2020 року із ресторанів в Києві, Одесі, Львові та Харкові, щоб підтримати їх під час карантину.

В Україні до 3 квітня оголошено карантин через загрозу поширення коронавірусу. Закрито всі магазини, крім продуктових і аптек, а також АЗС. З 18 березня тимчасово припинено залізничне, авіа-і автобусне міжміське сполучення всередині країни, а також закрито метро. Президент Володимир Зеленський закликав збільшити кількість наземного транспорту у великих містах, тому що з 18 березня дозволяється перевезення одночасно не більше 10 осіб. Контроль за кількістю пасажирів в громадському транспорті покладається на водіїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram