ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві вводять додаткові заходи для запобігання коронавірусу

У вищих навчальних закладах скасують усі масові заходи.

У Києві вводять додаткові заходи для запобігання коронавірусу
Фото: EPA/UPG

У Києві вводять додаткові заходи для запобігання поширенню коронавірусу. Це рішення прийняла постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки КМДА.

У медичних установах повинні забезпечити окремий прийом пацієнтів з ознаками ГРВІ, пневмонії, а також окремий відбір біологічних матеріалів хворих. Про це повідомили на сторінці КМДА у Facebook.

Також лікарні повинні забезпечити не знижувальним запасом противірусних препаратів, у тому числі рекомендованих для лікування коронавірусної інфекції, дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту. В аптеках теж має бути достатня кількість противірусних, лікарських і вітамінних препаратів, засобів не специфічної профілактики грипу та ГРВІ і засобів індивідуального захисту.

Зазначається, що прийняті комісією рішення є комплексом дій, які застосовуються в усіх країнах при загрозі епідемії. У Києві визначено сім лікарень, які обладнані належним чином і мають фахівців-інфекціоністів.

У разі появи симптомів, схожих на коронавірусну інфекцію, потрібно звернутися на гарячу лінію "Поради лікаря по телефону" за номерами: 15-83 зі стаціонарного, 044-235-01-01 - з мобільного.

Департамент транспортної інфраструктури КМДА, Київське метро і "Київпастранс" мають посилити дезінфікуючі заходи на зупинках транспорту, у приміщеннях станцій метро і у самому транспорті. Працівники повинні бути забезпечені засобами захисту - масками і антисептиками, а стан їхнього здоров`я щодня контролюватиметься.

"Керівники установ, підприємств і організацій мають посилити поточну дезінфекцію у місцях масового перебування людей: на вокзалах, у закладах торгівлі, культури, торгово-розважальних установах, кінотеатрах. Працівникам керівники повинні забезпечити умови для дотримання особистої гігієни, провести навчання для уникнення поширення коронавірусної інфекції", - йдеться у повідомленні.

У вищих навчальних закладах мають обмежити культурно-масові заходи у закритих приміщеннях, у тому числі і гуртожитках.

Нагадаємо, уряд України збирається скасувати у країні усі масові заходи, включаючи спортивні, у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram