ГоловнаСуспільствоПодії

Через аварію танкера концентрація нафтопродуктів у воді біля Одеси стрімко зростає

Припинити витік нафтопродуктів неможливо через шторм.

Через аварію танкера концентрація нафтопродуктів у воді біля Одеси стрімко зростає
Фото: https://www.unian.net/

Рівень забруднення води нафтопродуктами в Чорному морі біля Одеси через аварію танкера "Делфі" перевищує допустимі концентрації майже в 160 разів. Вчора ввечері аналізи показали перевищення в 90 разів, а вдень - в 53 рази.

"Станом на зараз ситуація не є критичною, але рекомендую відмовитися від купання в морі. Нашими фахівцями встановлено перевищення вмісту в епіцентрі події нафтопродуктів у 157 разів", - повідомив в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов у facebook.

Він додав, що через шторм неможливо припинити витік нафтопродуктів з танкера.

"Координують дії з АМПУ, на жаль, наразі, через шторм зробити можна небагато - уздовж берега розтягнули сорбуючі бони. Щойно шторм вщухне, бони встановлять навколо аварійного буксира, щоб уникнути поширення плям паливно-мастильних матеріалів у море", - зазначив Фірсов.

Також він оприлюднив реєстраційні дані танкера.

"Це рейдово-портовий нафтоналивний плавбункерувальник болгарського проєкту 585. Його довжина - 59 метрів, ширина - 10 метрів, вантажопідйомність - 1565 тонн", - написав Фірсов.

Відомо, що власник судна - "Фактор груп лімітед", зареєстрований в Харкові, належить Джавадову Шамсаддіну Алі Огли.

Нагадаємо, в ніч на 22 листопада в Одеській затоці танкер "Делфі" зірвало з якоря, він сів на мілину за кілометр від берега і перекинувся. Екіпаж евакуювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram