ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала учасника схеми незаконного видобутку вугілля в ОРДЛО

В Україну продукція надходила, як нібито видобута на території Росії.

СБУ затримала учасника схеми незаконного видобутку вугілля в ОРДЛО
Фото: https://ssu.gov.ua/

Служба безпеки України затримала одного з учасників схеми незаконного видобутку вугілля в ОРДЛО і його подальшого постачання в Україну і країни Європи. Про це йдеться на сайті відомства.

"Організатори угоди зареєстрували в Україні низку комерційних структур. Через них ділки постачали на підконтрольну територію України продукцію, видобуту членами НЗФ на захоплених українських вугільних об'єднаннях в Донецькій і Луганській областях", - йдеться в повідомленні.

Так звані податки вони вносили до бюджетів псевдореспублік.

В Україну продукція надходила, як нібито видобута на території Росії. Вугілля за підробленими документами реалізовували в українські ТЕЦ і в країни ЄС.

Одному з учасників нелегального бізнесу оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що шість осіб з Києва, Покровська і тимчасово окупованого Єнакієвого, організували протиправний видобуток корисних копалин на території закритої шахти "Гірник". Вибірка вугілля на підпільному підприємстві відбувалася цілодобово, у дві зміни, без дотримання правил безпеки. Працювало на ньому понад 30 гірників. Збиток державі оцінили на 8 мільйонів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram