ГоловнаСуспільствоПодії

В Івано-Франківській області блокували вивезення деталей бойових бронемашин

Орієнтовна вартість обладнання становить майже 400 тис. грн.

СБУ в Івано-Франківській області блокувало діяльність громадянина однієї з країн ЄС, який намагався вивезти до Європи товари військового призначення для бронетанкової техніки. Про це повідомляється на фейсбуці СБУ Івано-Франківської області.

Фото: СБУ

"У пункті пропуску "Шегині" Львівської митниці оперативники СБ України виявили в автомобілі під керуванням іноземця дизельний двигун, який використовується для комплектування бойових бронемашин", - сказано в повідомленні.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Орієнтовна вартість обладнання, яке вивозилося з приховуванням від митного контролю та без дозвільних документів, становить майже 400 тис. грн.

Правоохоронці почали кримінальне провадження за фактом вчинення іноземцем злочинів, передбачених ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.1 ст.333, (незаконне вивезення за межі України сировини, матеріалів, обладнання, технологій для створення зброї, а також військової та спеціальної техніки), ч.3 та ч.4 ст.358 (підробка документів) Кримінального кодексу України.

Зараз вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у вчиненні кримінальних злочинів. Слідчо-оперативні заходи тривають.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі СБУ припинила виробництво підроблених ліків на на 5 млн грн. Затримані готували в великих обсягах медпрепарати з вмістом спирту невідомого походження та якості. Продукцію реалізовували через підконтрольні зловмисникам аптеки і лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram