ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова повідомила послу Німеччини про поїздку німецьких депутатів у окупований Донбас

Омбудсмен привела у приклад візит 16.10.2019 депутата від партії «Альтернатива від Німеччини» Гунара Ліндемана.

Денісова повідомила послу Німеччини про поїздку німецьких депутатів у окупований Донбас
Фото: Людмила Денисова\ФБ

Омбудсмен Людмила Денісова під час зустрічі з послом Німеччини Анкою Фельдгузен розповіла про поїздки німецьких депутатів на тимчасово окуповані території Донбасу і Криму. Про це Денісова написала у себе на фейсбуці.

"Як приклад, поінформувала про візит 16.10.2019 депутата Берлінського Ландтага від партії «Альтернатива від Німеччини» Гунара Ліндемана на тимчасово окуповані території окремих районів Донецької та Луганської областей. Вказала на те, що такі дії можуть послабити позиції України і Німеччини в спільній боротьбі за повернення наших територій і громадян", - підкреслила омбудсмен.

Людмила Денісова подякувала послу за сприяння Україні у протидії агресії РФ і закликала продовжувати чинити тиск на країну-агресора.

На зустрічі також обговорювалася співпраця зі звільнення 115 громадян України, які перебувають в полоні на території РФ і тимчасово окупованого Криму.

Крім цього сторони обговорили питання майбутньої співпраці та організації спільних проєктів Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні в сфері прав людини.

Нагадаємо, іноземні політики не вперше порушують українське законодавство і відвідують окупований півострів. У лютому минулого року Крим відвідали дев'ять німецьких депутатів від партії "Альтернатива для Німеччини". Вони представляли регіональні парламенти Берліна, Бранденбурга і Рейн-Вестфалії.

2015 року німецькі депутати Вольфганг Герке та Андрій Гунько також відвідували окупований Донбас.

Чеські політики їздили в Крим у лютому і липні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram